Visoka škola strukovnih studija za menadžment u saobraćajuvisoka za saobracaj nis - Niš

Adresa:  Zetska 2, Niš
Telefon: 018/42 38 288
Website: www.vssms.edu.rs
E
-mail: vssms@vssms.edu.rs

Ustanova je osnovana 2005. godine pod nazivom Viša škola za menadžment u saobraćaju i carinu. Osnivač ove visokoškolske ustanove je Udruženje za unapređenje saobraćaja Srbije. Prvi studenti upisani su akademske 2005/2006. godine. Studenti su pred sobom imali izbor između dva smera: menadžment u carini i menadžment u saobraćaju. Škola je uspešno akreditovana i od tada nosi naziv Visoka škola strukovnih studija za menadžment u saobraćaju. Misija škole zasniva se na daljem razvoju studijskih programa primenom najviših svetskih i evropskih standarda, kako bi studije iz oblasti prava i bezbednosti, menadžmenta u saobraćaju i javnim uslugama bile što kvalitetnije. Nastava se odvija kroz osnovne strukovne i specijalističke strukovne studije.


OSNOVNE STRUKOVNE STUDIJE (3 godine)

  • Menadžment u javnim uslugama (90 mesta)
  • Menadžment u saobraćaju (90 mesta)
  • Pravo i bezbednost (90 mesta)

SPECIJALISTIČKE STRUKOVNE STUDIJE (1 godina)

  • Menadžment u javnim uslugama (25 mesta)
  • Menadžment u saobraćaju (25 mesta)
  • Pravo i bezbednost (25 mesta)

PRIJEMNI ISPIT I USLOVI ZA UPIS

Na konkurs za upis u prvu godinu osnovnih strukovnih studija imaju pravo svi kandidati koji imaju završenu srednju školu u trajanju od 3 ili 4 godine i polože prijemni ispit.

Prijemni ispit za one kandidate koji imaju završenu srednju školu u trajanju od 4 godine polaže se kroz test opšte kulture i informisanosti.

Prijemni ispi za kandidate koji imaju završenu srednju školu u trajanju od 3 godine polaže se kroz  testove iz opšte kulture i inofrmisanosti i sociologije.

Školarina za jednu studijsku godinu iznosi 1.390 evra u dinarskoj protivvrednosti.

Za više informacija pogledati ovde i ovde.


*Napomena: Ukoliko mislite da neki od navedenih podataka nisu validni molimo Vas da nas obavestite preko kontakt forme.